Évekkel korábban vásároltam egy tő rozmaringot, ami kiültetve a fűszernövénykertbe mára csodás nagy bokorrá cseperedett.
Szereti a helyét, ezért az év minden részében rendelkezésre áll a friss rozmaring. Most egy könnyű kis fűszervajat készítettem a felhasználásával.
Nagyon kedvelem, hisz sokféle ételhez illik. Kenhetjük pirítósra, sültekre, grillezett húsokra. A fagyasztóban is sokáig eláll.
A recept a Kifőztük
oldalon is megjelent.
*10 dkg vaj
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 kis ág friss rozmaring
*2 nagyobb aszalt paradicsom darab
A rozmaringot és az aszalt paradicsomot egész apróra vágjuk, a puha vajba szórjuk a sóval és a borssal együtt. Jól összekeverjük.
Folpackba csomagolva, szaloncukor alakúra formázva pár órát a hűtőben pihentetjük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, frissensültekhez,
grillezett húsokhoz, esetleg pirítós kenyérhez kínáljuk.