2022. szeptember 25., vasárnap

Sajtkrémes hússal töltött paprika szalonnában sütve

Bár a csípős paprikát nem igazán kedvelem, de ez az étel igazán finomra sikerült és én is elfogyasztottam belőle egy adagot. Kellemesen erős, de nem túlzóan és a töltelék pedig szaftos, mondhatni krémes benne. A sós szalonna pedig tényleg jól kiegészíti. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók 3 személyre
*3 nagyobb hegyes erős paprika
*20 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
*25 dkg darált sertéshús
*1 kisebb vöröshagyma (8dkg)
*3 ek olaj
*1 nagyobb paradicsom
*1 késhegynyi őrölt fekete bors
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*5 dkg sajtkrém
 
A felkockázott vöröshagymát kevés felforrósított olajon megfonnyasztjuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta. 
Hozzáadjuk a hámozott, feldarabolt paradicsomot, a fűszerekkel ízesítjük. Annyi vízzel, ami éppen ellepi, lefedve a hús puhulásáig főzzük. A végén beleforgatjuk a sajtkrémet. 
A paprikákat hosszában kettévágjuk, kicsummázzuk. A belsejüket megtöltjük a raguval. Körbe tekerjük a szalonnával. 
Sütőpapíros tepsibe fektetjük. 190 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése