Tudom, nem túl dekoratív étel, de sokkal finomabb, mint ahogy kinéz. Könnyű, egyszerű, vegán zöldségkrém a vajas-szalámis
kenyér helyett a kertben szedett zöldségekből. Én picit darabosan kedvelem, így nem dolgoztam túl krémesre, de ez természetesen ízlés kérdése.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*1 zsenge cukkini (35 dkg)
*1 nagy paradicsom (10 dkg)
*10 ml olívaolaj
*1/2 kk vöröshagymás só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1/2 kk morzsolt oregánó
*1/2 kk morzsolt bazsalikom
*1/2 kk fokhagymagranulátum
A cukkinit és a paradicsomot egyforma nagyságú kockára vágjuk és közepes méretű tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk
a fűszerekkel. Alaposan összeforgatjuk. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Picit hagyjuk hűlni, majd merülő mixerrel darabosra dolgozzuk. Teljes kiőrlésű
kenyérre kenve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése