A télben a sütőtököt és a savanyú káposztát kedvelem a legjobban. Ilyenkor igyekszem minél többféleképpen
felhasználni mindkettőt. A savanyú káposztából egy egyszerű fogás készült, hasonló a toroshoz, de az eljárás és azért az íze
is más. Egyszerű és ízletes.
Akár szénhidrátdiétába is illeszthető.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*40 dkg sertéscomb
*50 dkg savanyú káposzta
*1 fej vöröshagyma (10 dkg)
*1 púpozott ek mangalica zsír
*1 tk fűszerpaprika
*1/2 kk őrölt bors
*1 kk só
*1 késhegynyi őrölt fűszerkömény
*1 kisebb paradicsom (lehet fagyasztott is)
*1 tk darált paprika
A vöröshagymát apróra, a combot közepes darabokra vágjuk. A felforrósított zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, a húst
fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a darált paprikát és a felkockázott paradicsomot. Annyi vízben, ami ellepi
majdnem puhára főzzük.
Közben a káposztát átmossuk, kicsavarjuk és a húshoz adjuk. Együtt készre főzzük. Ha szükséges, a vizet pótoljuk
és utánízesítjük. Melegen, teljes kiőrlésű kenyérrel, esetleg ízlés szerint tejföllel kínáljuk.