2022. január 3., hétfő

Földimogyorókrémes karfiolkrém

Könnyű, egyszerű zöldséges krém. Kínálhatjuk kenyérrel vagy mártogathatjuk zöldségekkel. 
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is. 
A felhasznált földimogyorókrémet a Donum Terrae biztosította.
Hozzávalók személyenként
*20 dkg karfiol
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*2 púpozott evőkanál Donum Terrae földimogyorókrém
*1 ek olívaolaj
*magvak
 
A karfiol rózsáira szedjük, annyi vízben, ami épp ellepi, puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, hagyjuk kihűlni. Beleforgatjuk a földimogyorókrémet, ízesítjük sóval és borssal. 
Kevés olívaolajjal és magokkal megszórva kínáljuk.
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése