Végre itt az igazi nyár, keressük az igazán könnyű ételeket, amihez nem szükséges sok időt a konyhában tölteni. Ilyen
ez a tésztás fogás is. Igazán hamar asztalra varázsolható. A kertben termett spenót egy kis része is felhasználásra került. Ezek mellett ez az étel
szénhidrátdiétába is beilleszthető. A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is. Az elkészítés során a Russell HobbsDesire Mini aprítóját használtam.
*25 dkg durum spagetti
Spenótkrémhez:
*20 dkg friss spenót
*25 dkg túró
*1-2 evőkanál tejföl
*3 gerezd fokhagyma
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
Tálaláshoz:
*20 dkg húsos szalonna
*10 dkg trappista sajt
A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük. A késes aprítóban a túróval, a fokhagymával, a fűszerekkel és a tejföllel összedolgozzuk.
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A szalonnát apróra kockázzuk és zsírjára pirítjuk.
A spagettit a spenótkrémmel, a szalonnával és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.