2021. június 13., vasárnap

Tökmagos-vaníliás kifli

Eddig a tökmagot csak pirítva krémleves betétjeként kínáltam. Aztán gondoltam egyet, hogy miért ne lehetne dió módjára édes kiflihez felhasználni. Gyorsan ki is próbáltam. Szó se róla, hogy pillanatok alatt elfogyott. Kiállta a próbát, a jövőben is gyakori vendég lesz a konyhában. 
A kiflisütőformát a Cookori biztosította.  
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók kb. 35 db-hoz
*12 dkg liszt
*5 dkg héj nélküli tökmag
*1 csipet só
*1 késhegynyi sütőpor
*5 dkg porcukor
*1 vaníliarúd kikapart magjai
*1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
*10 dkg vaj
*porcukor a tálaláshoz
 
A tökmagot késes aprítóban finomra dolgozzuk. A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, tökmaggal, porcukorral. Hozzáadjuk a citrom héját, a vaníliát és a összedolgozzuk a vajjal. Becsomagolva egy órát a hűtőben pihentetjük. A forma mélyedésit kevés tésztával a peremükig töltjük. 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük, majd a formából óvatosan kifordítjuk. Kevés porcukorral megszórva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése