Eddig a tökmagot csak pirítva krémleves betétjeként kínáltam. Aztán gondoltam egyet, hogy miért ne lehetne dió módjára
édes kiflihez felhasználni. Gyorsan ki is próbáltam. Szó se róla, hogy pillanatok alatt elfogyott. Kiállta a próbát, a jövőben is gyakori vendég
lesz a konyhában.
A kiflisütőformát a Cookori biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
*12 dkg liszt
*5 dkg héj nélküli tökmag
*1 csipet só
*1 késhegynyi sütőpor
*5 dkg porcukor
*1 vaníliarúd kikapart magjai
*1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
*10 dkg vaj
*porcukor a tálaláshoz
A tökmagot késes aprítóban finomra dolgozzuk. A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, tökmaggal, porcukorral. Hozzáadjuk
a citrom héját, a vaníliát és a összedolgozzuk a vajjal. Becsomagolva egy órát a hűtőben pihentetjük. A forma mélyedésit kevés tésztával
a peremükig töltjük. 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük, majd a formából óvatosan kifordítjuk. Kevés porcukorral megszórva
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése