2021. június 12., szombat

Firenzei gombás csirkenyárs

Végre eljött a grill szezon. Jó az idő, lehet a szabadban (is) sütögetni. A gomba és a csirke szeretik egymást, főleg ha kapnak némi friss fűszert is. Egyszerű fogás, akár előző nap is előkészíthető, úgy még finomabb lesz. Az étel akár gluténmentes- vagy szénhidrátdiétába is illeszthető. 
A felhasznált gombát a ChefGomba biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 3-4 személyre
*25 dkg ChefGomba Barna baby csiperkegomba
*1 nagyobb pár csirkemellfilé
*0,5 dl olívaolaj
*2 ek frissen facsart citromlé
*1 kk só
*1/2 kk őrölt fekete bors
*2 ág friss rozmaring
*saslikpálca
 
Az olajat a citromlével, a sóval, borssal, az apróra vágott rozmaringgal összekeverjük. A húst a gomba méretével azonos darabokra vágjuk és beleforgatjuk a páclébe. Pár órát vagy akár egy éjszakát is a hűtőben pihentetjük. A gomba tönkjét kiemeljük. A húst és a gombát felváltva, előzőleg vízbe áztatott pálcára húzzuk. Felforrósított grillen vagy grillserpenyőben a visszamaradt páclével kenegetve megsütjük. Azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése