Ez egy roppant könnyű gomba saláta. Az elkészítése is egyszerű. Sültekhez, grillezett húsokhoz kínálhatjuk.
A recept
megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
A gombát a ChefGomba biztosította.
*25 dkg ChefGomba Fehér baby csipetkegomba
*1 kisebb vöröshagyma
*1 kisebb sárgarépa
*2 nagy gerezd fokhagyma
*2 dl sűrű paradicsomlé
*3-4 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*2 nagyobb bazsalikomlevél
*1 szál friss oregánó
*10 dkg mini mozzarella golyó a tálaláshoz
*rózsabors
A mozzarellát lecsepegtetjük, a gombát negyedekre, a répát és a hagymát kisebb kockára vágjuk.
A felforrósított
olajon a hagymát, a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a répát és a gombát. Együtt pirítjuk. A paradicsomlével felforraljuk. Sóval,
borssal, apróra vágott oregánóval és bazsalikomlevéllel ízesítjük.
A mozzarella golyókkal és rózsaborssal megszórva melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése