A tyúkjaink szépen végzik a dolgukat, a kertben pedig gyönyörű a spenót, ezért adott volt, hogy mi legyen az ebéd. Igaz, hogy húsmentes,
de néha az is jól tud esni.
*24 dkg friss spenót (egy közepes tálnyi)
*6 nagy tojás
*1 csapott tk só
*Kb. 25-30 dkg liszt
Továbbá:
*8 tojás
*pár ek olaj
*só
*őrölt fekete bors
A spenótot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, a vastagabb eres részét kitépjük. Késes aprítóban pürésítjük,
majd a tojásokat is hozzáadva összedolgozzuk. Végül a sóval és a liszttel nem túl lágy és nem is kemény nokedli tésztává dolgozzuk.
Bő, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A tojásokat egy kevés olajon megsütjük, majd beleforgatjuk a galuskát. Ízesítjük
sóval és borssal. Azonnal, melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése