A szezonalitás jegyében tegnap egy nagyon egyszerű ebédet készítettem a hűtőben várakozó medvehagyma felhasználásával.
Egy kis pirított szalonnával remek volt. Egyáltalán nem száraz, de aki igényli, kevés tejföl és juhtúró keverékével is kiegészítheti.
*20 dkg liszt
*3 nagyobb tojás
*1 csapott tk só
*1 kis csokor friss medvehagyma (8 dkg)
*8 dkg apróra kockázott húsos szalonna
A medvehagymát folyó víz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük és késes aprítóban először magában aprítjuk,
majd a tojásokkal összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sót. Ha túl kemény a tészta, akkor pár evőkanál vízzel lazíthatunk rajta. A
nokedlit bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A szalonnát egy serpenyőben zsírjára sütjük és a nokedli tetjére
szórva azonnal kínáljuk.