A gyerekek nagyon szeretnek a konyhában segédkezni. Gyakran aprítanak, kevernek, lekennek, sőt részt vesznek a nyújtásban, panírozásban
is. Akkor a leglelkesebbek, ha valami olyan készül, ami nekik is nagyon tetszik, mint például ez a nyuszikeksz. Tényleg nincs benne nehézség, és mégis egy kicsit másabb, mint a
megszokott, nyuszi formájú kiszúrós süti. Nincs benne tojás, sokáig eláll, a vajtól pedig sokáig omlós marad. A recept megjelent a Kifőztük
magazin márciusi számában is.
*25 dkg liszt
*10 dkg kókuszreszelék
*10 dkg porcukor
*1 csipet só
*1 késhegynyi sütőpor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*20 dkg vaj (+1-2 ek, ha szükséges még)
Tálaláshoz:
*porcukor
A száraz hozzávalókat összedolgozzuk a vajjal és becsomagolva a hűtőben pihentetjük 1 órát. (Ha száraznak véljük a tésztát, akkor kevés vajat még adhatunk hozzá.)
Kisebb golyónyi (20g) tésztából
kb. 20 cm-es rudat sodrunk úgy, hogy a két végét elvékonyítjuk. A tészta szálakat egymáson kétszer körbe tekerjük egymáson úgy,
hogy középen maradjon egy kis széles hurok. A kekszeket sütőpapíros tepsire rakjuk.
170 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben 20 perc alatt
világosra sütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése