A hét a tojásos finomságok jegyében telik. Nagyon kedvelem a különböző házi kencéket, kenyérre valókat. Ilyen
a tojáspástétom is, amit gyakran variálok. Most például spenót került bele. Érdemes kipróbálni annak ellenére, hogy a színe nem épp
a legbizalomgerjesztőbb. A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.
*4 nagyobb tojás
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 teáskanál vaj
*5 dkg sajtkrém
*3 dkg friss spenótlevél
*1 nagy gerezd fokhagyma
Tálaláshoz:
*friss pékáru
A tojást keményre főzzük, a héját eltávolítjuk, majd a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, a spenóttal,
a vajjal és a sajtkrémmel pépesre dolgozzuk. Pár órát a hűtőben pihentetjük. Friss pékáruval kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése