2021. március 16., kedd

Spenótos túrókrémmel töltött portobello

Ismeritek a Portobello gombát? Szép nagy kalapos fajta, amit a legjobb megtölteni. Én sem tettem másképpen, spenótos túrókrém került bele. Mert néha jól esik egy kis húsmentesség. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is. 
A felhasznált gombát a ChefGomba biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*6 nagyobb ChefGomba Portobello gomba
*25 dkg túró
*5 dkg sajtkrém
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 marék friss spenótlevél
*8 dkg trappista sajt
Tálaláshoz:
*friss zöldség
*basmati rizs
 
A gombák tönkjét kiemeljük, a kalapokat folyó víz alatt leöblítjük és sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. 
A túrót villával áttörjük, a sajtkrémmel elkeverjük, a fűszerekkel ízesítjük, végül az apróra vágott spenótot beleforgatjuk. 
A gombákat meghintjük kevés sóval, egyenletesen elosztjuk bennük a tölteléket. Mindegyiket megszórjuk reszelt sajttal. 
180 fokra előmelegített sütőben kb. 13 perc alatt megsütjük. Melegen, friss salátával, esetleg főtt basmati rizzsel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése