A hideg beköszöntével egyre nagyobb szerephez jutnak a melengető, tartalmas levesek. Ez a húsmentes, sokféle zöldséggel készült
változat nemcsak szép színes, de ízletes is, a tejszíntől pedig igazán krémes.
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
*1 nagyobb sárgarépa
*1 közepes petrezselyem
*3 nagyobb krumpli
*1 kis darab karalábé
*10 dkg zöldborsó
*1 kisebb vöröshagyma
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 tk morzsolt tárkony
*8 dl zöldségleves alaplé
*2 dl tejszín
*3 ek olaj
A zöldségeket megpucoljuk, a répát és a petrezselymet karikára, a karalábét és a krumplit kockára vágjuk.
A felforrósított
olajon a felkockázott vöröshagymát megfonnyasztjuk, átforgatjuk rajta a zöldségeket.
Az alaplével felengedve, a fűszerekkel ízesítve a zöldségek
puhulásáig főzzük a levest.
A végén hőkiegyenlítéssel a tejszínnel krémesítjük.
Meleg kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése