Idén először vetettünk paszternákot a kertbe. Elég szép lett a termés. Még próbálgatom, hogy mibe is használhatom
fel. Egyik délután felszedtem pár darabot és gyorsan kisütöttem olajban. A gyereknek is ízlett, azt kérte, hogy máskor is csináljunk majd. Jellegzetes íze
van, olyan semmihez sem hasonlítható. Jövőre is kap majd egy kis helyet a kertben. Zöldségesnél, nagyobb szupermarketekben is láttam már a polcokon.
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
*2-3 közepes paszternák
*só
*olaj a sütéshez
A paszternákot megpucoljuk, 2-3 mm vékony karikára vágjuk. Leitatjuk róla a nedvességet. Felforrósított olajban ropogósra sütjük.
Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Sóval meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése