Egy újabb bundás hús. Mit is mondhatnék? Egyszerűen nem
tudjuk megunni. Puha, szaftos csirke egyszerű kabátban. Próbáljátok ki ;-) A köret
pedig nem más, mint a szintén imádott káposztás krumpli, aminek a receptjét ITT
találjátok.
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
A felhasznált
ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*50 dkg csirkemell filé
*0,5 kk só
*0,5 kk őrölt feketebors
Forgatáshoz:
*4 ek teljes kiőrlésű barna rizsliszt
Bundához:
*1 nagy alma
*1 nagy krumpli
*2 nagy tojás
*2 púpozott ek tejföl
*2 púpozott ek teljes kiőrlésű barna rizsliszt
*1 kk fokhagymás só
*1 nagy csipet őrölt feketebors
*1 csipet őrölt szerecsendió
Sütéshez:
*olaj
Tálaláshoz:
*káposztás krumpli
*friss saláta
A húst felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk, és megszórjuk
sóval, borssal.
Az almát meghámozzuk, a krumplit megpucoljuk. Mindkettőt
sajtreszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, ízesítjük a
fűszerekkel, végül csomómentesre keverjük a liszttel.
A hús szeleteket
megforgatjuk kevés lisztben, majd a tésztában, közepesen forró olajban barnára
sütjük.
Lecsepegtetjük a felesleges olajat.
Melegen káposztás krumplival, és
friss salátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése