Gyakran készítek hagyományos salátákat, mint a krumpli-,
a tojás-, vagy almás sajtsaláta, de igyekszem azért újabbakat is kitalálni.
Ilyen például ez a frankfurti változat. Ebben az a jó, hogy akár magában is
nagyon finom, nem szükséges köretként kínálni. Egyszerű, könnyű, hamar
összeállítható.
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók 3
személyre
*3 pár virsli
*3 nagyobb krumpli
*1 marék kínai kel levél (vagy más zöld salátalevél)
*3 púpozott ek tejföl
*2 ek majonéz
*1 tk mustár
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
A virslit és a meghámozott, majd kis kockára vágott
krumplit megfőzzük, leszűrjük, és lecsepegtetjük. Előbbit felkarikázzuk.
A
tejfölt simára keverjük a majonézzel, mustárral és a fűszerekkel. Beleforgatjuk
krumplit, a virslit és az apróra tépkedett salátát.
Pár órát a hűtőben
pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése