2019. november 23., szombat

Egyszerű frankfurti saláta


Gyakran készítek hagyományos salátákat, mint a krumpli-, a tojás-, vagy almás sajtsaláta, de igyekszem azért újabbakat is kitalálni. Ilyen például ez a frankfurti változat. Ebben az a jó, hogy akár magában is nagyon finom, nem szükséges köretként kínálni. Egyszerű, könnyű, hamar összeállítható. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók 3 személyre
*3 pár virsli
*3 nagyobb krumpli
*1 marék kínai kel levél (vagy más zöld salátalevél)
*3 púpozott ek tejföl
*2 ek majonéz
*1 tk mustár
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors

A virslit és a meghámozott, majd kis kockára vágott krumplit megfőzzük, leszűrjük, és lecsepegtetjük. Előbbit felkarikázzuk. 
A tejfölt simára keverjük a majonézzel, mustárral és a fűszerekkel. Beleforgatjuk krumplit, a virslit és az apróra tépkedett salátát. 
Pár órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése