2019. november 25., hétfő

Almás-tejfölös céklasaláta


A hideggel beköszöntött a cékla időszaka is. Nagyon szeretjük, főleg köret, illetve saláta formájában fogyasztjuk. Most egy roppant egyszerű változat készült, egy kis almával kiegészítve. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is. 
A reszeléshez a Russell Hobbs Desiresalátakészítőt használtam.
Hozzávalók 4 személyre
*2 nagyobb cékla
*2 nagyobb alma
*2 evőkanál citromlé
*3 púpozott ek tejföl
*2 púpozott ek majonéz

A céklát alaposan megmossuk, bő vízben puhára főzzük, meghámozzuk és kihűtjük. 
Az almát cikkekre vágjuk, magházát kiemeljük. 
A kihűlt céklát és az almát a salátakészítő durva reszelőfején lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével. 
A tejfölt simára keverjük a majonézzel, beleforgatjuk az almás céklát. 
Legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. 
Sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése