Már pár alkalommal készítettem fűszervajat. Roppant egyszerű,
és sokoldalúan felhasználható. Frissensültekhez, grillezett húsokhoz, esetleg
pirítós kenyérhez kínálhatjuk.
Szép papírba csomagolva gasztroajándékként is
adhatjuk.
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
Hozzávalók 2
személyre
*10 dkg puha vaj
*1 csipet só
*1 csipet fehér bors
*2 kisebb csípős paprika (1 piros, 1 zöld)
*1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
A csípős paprikát egész apróra vágjuk, a fűszerekkel és a
citrom héjával együtt a vajhoz adjuk. Jól kikeverjük.
Folpackba csomagolva
hengerré formázzuk, és legalább 1 órát a fagyasztóban pihentetjük.
Forró vízbe
mártott késsel szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése