Nagyon szeretjük az apró süteményeket, főleg azokat,
amelyek sokáig elállnak. Ez a mákos pont ilyen. Egyszerű, finom és fémdobozban sokáig
bírja, már ha marad belőle.
A recept megjelent a Kifőztük
magazinban.
A mákdarálót a Cookori biztosította.
Hozzávalók kb.
28 db-hoz
*24 dkg liszt
*1 csipet só
*2 csapott teáskanál sütőpor
*9 dkg mák
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*15 dkg cukor
*6 dkg vaj
*2 tojás
*10 dkg porcukor a forgatáshoz
A mákot ledaráljuk, majd elvegyítjük a liszttel, sóval, sütőporral,
a citrom reszelt héjával.
A vajat kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a
tojásokat, végül összedolgozzuk a mákos keverékkel.
Becsomagolva egy órát a
hűtőben pihentetjük.
A tésztából diónyi golyókat sodrunk, megforgatjuk
porcukorban, és sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a sütik között helyet hagyva.
180 fokos sütőben hőlégkeveréses módban 12 perc alatt megsütjük. A lemezen
hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése