2019. november 10., vasárnap

Pirított csirke rozmaringos sütőtökkockákkal


A sütőtökből leggyakrabban édesség készül, de a hús-tök-rozmaring hármas igazán nagy befutó lett nálunk. Tényleg könnyű, finom és jó néha a megszokott fogásokon túl valami újat is kipróbálni. Jó szívvel ajánlom mindenkinek. 
A recept megjelent a megújult Kifőztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók 3 személyre
*30 dkg csirkemellfilé
*1 púpozott tk szárnyas fűszerkeverék
*30 dkg sütőtök
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 ág friss rozmaring
*1 csipet só
*1 marék friss saláta
a sütéshez:
*olaj

A megtisztított húst kisebb kockára vágjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és serpenyőben pár evőkanál olajon megsütjük, melegen tartjuk. 
A sütőtököt meghámozzuk, magját kivágjuk, és a csirkével megegyező méretűre kockázzuk. Serpenyőben ujjnyi felforrósított olajon megpirítjuk a rozmaring ágról lefosztott, és felaprított levélkéket, hozzáadjuk a tököt, meghintjük sóval, borssal és puhára sütjük. 
A csirkét a sütőtökkel és friss salátával melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése