Már alig vártam, hogy eljöjjön a sütőtök ideje. Gyakran sütök,
hisz szépen termett a kertben. A maradékot pedig mindig igyekszem valamilyen
formában felhasználni. Legtöbbször édesség kerül az asztalra, mint ahogy
legutóbb is ;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók kb.
20 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve:
*1 bögre liszt
*2 tk sütőpor
*1 csipet só
*2 nagyobb tojás
*2 ek cukor
*1 vaníliarúd kikapart magja
*1 bögre tej
*1 bögre sült, áttört sütőtök
*2 ek olaj
A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral.
A tojásokat szétválasztjuk,
a fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral, vaníliával habosra
keverjük, hozzáadjuk a sült tököt, az olajat. Beleforgatjuk a lisztet, a tojás
fehérjét, majd a tejjel lazítjuk.
Felforrósított, olajjal kikent serpenyőbe két
evőkanálnyi tésztát merünk, amikor apró buborékok jelennek meg rajta
megfordítjuk. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése