Betakarításra került az összes paprika a kertben, lett is
sok apró darab. Egy részéből készült ez a könnyű, húsmentes, akár diétába is
illeszthető finomság. A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában
is.
Hozzávalók 2 db
23 cm-es pizzához
a tésztához:
*20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
*10 dkg búzaliszt
*1 púpozott tk só
*3 ek olívaolaj
*1,7 dl langyos víz
*2 dkg friss élesztő
a feltéthez:
*4-5 ek olaj
*2 nagy vöröshagyma
*4 nagyobb, lédús paradicsom
*5 nagyobb paprika (vegyesen zöld, piros, fehér)
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors
*20 dkg mozzarella
Az élesztőt elkeverjük a vízben, összedolgozzuk a sóval,
olajjal elkevert liszttel. Meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük.
A fél karikára vágott vöröshagymát a felforrósított
olajon megfonnyasztjuk, feldarabolt paradicsommal és a karikára vágott
paprikával a zöldségek puhulásáig pirítjuk. Ízesítjük a fűszerekkel, kihűtjük.
A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk, sütőpapíron
vékonyra nyújtjuk.
Rákanalazzuk a lecsó felét, rádaraboljuk a sajt felét.
180
fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük. A maradék
tésztával megismételjük a műveletet.
Tipp: Ha nincs friss zöldségünk, akkor 4 dl házilag eltettnatúr lecsóval is helyettesíthetjük a feltétet.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Finom lehet, most üvegben eltett zöldbabos lecsóból sütöm.....
VálaszTörlés