Nagyon kedveljük a bundás húsokat, most egy kicsit pikáns
változatban készült, mégpedig sós mogyoró került bele a sajt mellett, és
sütőben sült olaj helyett. Sült krumplival, vagy egy könnyű salátával
kiváló ebéd.
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában.
Hozzávalók 4 személyre:
*2 közepes csirkemellfilé
*0,5 kk só
*5 dkg liszt
*3 közepes tojás
*12 dkg sós, pörkölt mogyoró
*15 dkg trappista sajt
*1 evőkanál olaj
A megtisztított csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk,
kicsit kiklopfoljuk, és megszórjuk sóval. A sajtot lereszeljük, a mogyorót
diódarálón ledaráljuk. Egy tányérba
szórjuk a lisztet, egy másikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikban
pedig a reszelt sajtot elkeverjük a darált mogyoróval. Egy közepes méretű,
22*38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőpapírt lekenjük egy kevés
olajjal.
A hús szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban,
végül a sajtos mogyoróban, és az előkészített tepsibe fektetjük. A végén a tojásba
keverjük a megmaradt mogyorót és sajtot, amit a húsok tetejére kanalazunk.
Alufóliával lefedjük, majd előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon
hőlégkeveréssel 60 percet puhítjuk, végül a fóliát eltávolítva további 10
percet pirítjuk.
Melegen, sült krumplival vagy friss salátával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése