Lassan újra dobozba kerülnek a húsvéti dekorációk, de még
utoljára itt egy egyszerű fogás, ami egy könnyű saláta, mégpedig tojással, egy
kevés almával megbolondítva. Tulajdonképpen nem csak ünnepre kiváló, de egy vasárnapi ebéd alkalmával is megállja a helyét.
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában.
Hozzávalók 4 személyre:
*7 nagyobb tojás
*1 nagyobb savanykás alma
*1 kávéskanál citromlé
*3 dl natúr joghurt
*1 evőkanál mustár
*2 evőkanál majonéz
*1 csipet őrölt bors
*1 csapott kávéskanál só
A keményre főtt tojásokat apróra vágjuk, két sárgáját
egészben félre teszünk a díszítéshez. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk.
A gyümölcsöt kis darabokra kockázzuk, és azonnal meglocsoljuk egy kevés
citromlével, hogy ne barnuljon meg. A joghurtot simára keverjük a mustárral,
majonézzel, sóval, borssal. Beleforgatjuk a tojásokat, és a citromos almát.
Legalább egy órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. A
félretett tojások sárgáját a tetejére reszeljük díszítésként. Sültek, bundás
húsok mellé kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése