Van úgy, hogy „jaj de ennék egy kis levest, de nincs
kedvem sok időt vele tölteni” tör rám, akkor valami igazán egyszerű finomságon
töröm a fejemet. Ez a fogás pont olyan.
Nagyon hamar előkészíthető és igazán finom, valamint olcsó is, főleg ha a zöldségek megteremnek a saját kertünkben. Ráadásul a nem túl friss kenyér is eltüntethető levesbetétként ;-)
Nagyon hamar előkészíthető és igazán finom, valamint olcsó is, főleg ha a zöldségek megteremnek a saját kertünkben. Ráadásul a nem túl friss kenyér is eltüntethető levesbetétként ;-)
Hozzávalók 4
főre:
*4 nagyobb darab krumpli
*3 nagyobb szál sárgarépa
*1 nagy fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 csapott kk só
*1 tk házi ételízesítő (vagy 0,5 leveskocka)
*1 csipet őrölt bors
*1 dl sűrű tejszín (vagy tejföl)
*4 kis szelet kenyér
A megtisztított krumplit és répát kisebb darabokra
vágjuk, a hagymát felkockázzuk. Utóbbit az olajon üvegesre pároljuk, majd a
zöldségeket átforgatjuk rajta. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje és
ízesítjük a fűszerekkel.
Lefedve addig főzzük, míg a répa és a krumpli megpuhul.
Közben a kenyérszeleteket kisebb kockára vágjuk és
tepsire téve 200 fokon pár perc alatt megsütjük.
A levest merülő mixerrel pépesítjük. A tejszínt
elkeverjük pár evőkanál forró levessel, majd az egészhez csorgatjuk,
átkeverjük.
Melegen, a pirított kenyérkockákkal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is ott vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése