Többnyire tojásos lecsót szoktam készíteni, de most úgy
döntöttem, inkább a rizses változat lesz az ebéd, amit még Anyukámtól tanultam.
Volt itthon egy kis darab enyhén csípős kolbász, amit így legalább fel tudtam
használni ebben a laktató, finom fogásban.
Hozzávalók 4
főre:
*3közepes fej vöröshagyma
*6 kisebb paprika
*3 nagyobb paradicsom
*2 ek tyúkzsír
*1 púpos kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 kk fűszerpaprika
*12 dkg rizs
*10 dkg száraz kolbász
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a hagymát fél
karikákra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben a felforrósított zsiradékon
üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Néha
megkavargatva közepes lángon addig pirítjuk, míg a paprika megpuhul.
Közben a rizsát bő vízben puhára főzzük, leszűrjük és
hagyjuk lecsepegni.
A kolbászt vékony karikára vágjuk és egy másik
serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk.
A rizsát a lecsóhoz adjuk, majd ízesítjük a fűszerekkel.
Legvégül beleforgatjuk a kolbászt.
Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is ott vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése