Hozzávalók kb. 30
db palacsintához:
*30 dkg liszt
*1 nagy csipet só
*1 tasak sütőpor
*2 közepes tojás
*2 ek cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*4 dl tej
*2 nagyobb alma
*0,5 dl olaj a sütéshez
A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sót,
a sütőport.
Egy másik tálban a tojásokat simára keverjük a cukorral
és a vaníliás cukorral.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet, majd a tejet fokozatosan
adagolva csomómentes masszává keverjük.
Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk és sajtreszelőn
lereszeljük.
A kész masszába forgatjuk.
Egy serpenyőben két teáskanálnyi olajat forrósítunk.
A tésztából merünk kb. 2 evőkanálnyit a serpenyőbe, a kanál domború oldalával kicsit tallér alakúra igazítjuk, majd
közepestől kisebb lángon addig sütjük, míg egy picit nagyobb buborékok jelennek
meg a palacsinta felszínén.
Majd megfordítva a másik oldalát is világos barnára
sütjük.
Minden egyes palacsinta előtt egy szilikon ecset
segítségével átkenjük olajjal a serpenyőt.
A palacsintákat porcukorral megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése