A porcukrot igencsak elbírja, mert nem túl édes maga a tészta, de puha, könnyű, egyáltalán nem száraz.
Hozzávalók:
*35 dkg búza rétesliszt
*1 tasak sütőpor
*1 nagy csipet só
*2 nagyobb tojás
*40 dkg tejföl
*1 tasak vaníliás cukor
*15 dkg cukor
*10 dkg ribizli
*4 nagyobb sárgabarack
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan vajjal és megszórjuk
liszttel.
A gyümölcsöket megtisztítjuk.
A réteslisztet egy tálba mérjük, majd beleszórjuk a sót,
a sütőport és jól elkeverjük.
Egy másik tálban a tojásokat a tejföllel elkeverjük, majd
beleszórjuk a cukrokat és tovább keverjük.
A két részt összeforgatjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
A sárgabarackok magját eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst
nagyobb darabokra vágjuk és a tészta tetejére szórjuk a leszemezett ribizlivel együtt.
180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintve
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése