Hozzávalók 4
főre:
*1 nagy fej karfiol
*só
*4 kisebb tojás
*15 dkg liszt
*5-6 dl olaj a sütéshez
A karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk.
Sós, ételízesítős vízben pár perc alatt roppanósra
főzzük.
Leszűrjük, hagyjuk kicsit lecsepegni és hűlni.
Olajat forrósítunk.
Két tálkát készítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet, a
másodikba a tojásokat egy nagy csipet sóval, villa segítségével kicsit
felverjük.
A lecsepegett karfiolokat először a lisztbe, majd a
tojásba mártjuk, majd újból a lisztbe, és a tojásba forgatjuk.
A forró olajban közepes lángon pár perc alatt szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Finoman meghintjük sóval.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése