Nem túl édes süti, ezért a bőséges porcukrot nekünk valóban megkívánta.
A kisasszony a joghurtos masszát készíti:
Az úriember a diós részt keveri:
Hozzávalók 8
főre:
*250g liszt
*1 tasak sütőpor
*100g darált dió
*100g margarin
*180g cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*2 közepes tojás
*250g görög joghurt (épp kekszes)
*50 ml tej
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit kikenünk 1 tk
margarinnal és megszórjuk ugyanennyi liszttel.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a
sütőport és a darált diót.
Egy másik tálban a megolvasztott, de nem forró margarint
a tojásokkal, cukrokkal jól kikeverjük, majd a joghurtot is hozzáadjuk.
A két részt összeforgatjuk és lazítjuk a tejjel.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
180 fokon 30 perc alatt megsütjük, tűpróbával
ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral meghintve
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.