Kellemesen, nem túl intenzíven fűszeres csirke lett belőle, ami az egész családnak ízlett.
Hozzávalók 3 főre:
- 3 db egész csirkecomb
- 1 dl étolaj
- 0,5 dl házi készítésű paradicsomlé
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 kk Házi készítésű fokhagymakrém (vagy 2-3 gerezd fokhagyma)
Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd
beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót,
borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet (vagy belezúzzuk a
megtisztított fokhagymát). Ezt jól összekeverjük.
A combokat megtisztítjuk, hagyhatjuk egészben, de én jobb
szeretem elválasztani a hosszú részét a rövidtől.
Megforgatjuk a pácban és lefedve hagyjuk benne pár órát
pihenni. Még jobb, ha egy egész éjjel pácolódik.
Egy tepsibe fektetjük a husikat, rálocsoljuk a páclevet,
felöntjük kb. 1 dl
vízzel.
Előmelegített sütőben alufóliával lefedve 200 fokon
hőlégkeveréssel puhítjuk, majd a fedőt levéve még további 30 percet pirítjuk.
Én nem szeretem, ha kiszáradva pirul a husi, ezért pár
alkalommal meglocsoltam a levével.
Melegen, sós vízben főtt krumplival kínáljuk, amit
megöntözhetünk a megsült husi szaftjával.
Akik elkészítették:
Akik elkészítették: