2019. június 15., szombat

Mandulakrémes tornyocska


Van két kedvenc sütink, amit most kicsit összefésültem. A hólabda formájába a mandulamag krémjét töltöttem. Így a megszokott sütikből lett egy új. Érdemes reggel korán vagy késő este elkészíteni, mert ebben a melegben napközben mindenképpen a hűtőben szükséges tárolni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.
Hozzávalók kb. 20 db-hoz
Tésztához:
*25 dkg liszt
*1 csipet só
*1 csomag sütőpor (12g)
*2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
*8 közepes tojás
*20 dkg cukor
*1 dl víz

Krémhez:
*10 dkg liszt
*5 dl tej
*20 dkg vaj
*15 dkg porcukor
*0,5 üvegcse zöld mandulaaroma (15ml)

Bevonáshoz:
*18 dkg étcsokoládé
*2 ek olaj
*15 dkg kókuszreszelék

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét géppel kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is 2-3 percig verjük, majd a tojások sárgájával folytatjuk. Végül fakanállal beleforgatjuk a sóval, sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet és a vizet. 
Sütőpapíros 30*38 cm-es tepsibe simítjuk. 
180 fokos sütőben alul-felülsütéssel 20 perc alatt megsütjük. 
A krémhez a lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, ha kihűlt, beleforgatjuk a porcukorral és mandulaaromával elkevert vajat. 
A kihűlt piskótából 5,5 cm-es formával korongokat szaggatunk, mindegyiket félbe vágjuk, kevés krémmel összeragasztjuk, és az oldalát is bevonjuk, végül megforgatjuk kókuszreszelékben. 
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, a tornyocskák tetejére bekenjük vele. 
Pár órát pihentetjük, fogyasztásig a hűtőben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése