2019. június 13., csütörtök

Kölesfusili lecsómártásban


Van, amikor a legegyszerűbb fogások esnek a legjobban. Adott egy tészta, hozzá egy könnyed mártás, és már kész is a húsmentes étel. Már kapható a piacon paradicsom, paprika, sőt nálunk már utóbbi a kertben is szedhető ;-) A felhasznált tésztát a WISE PASTA biztosította. A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók 2 személyre
*20 dkg kölesfusili
Mártáshoz:
*2 közepes vöröshagyma
*2 nagyobb, lédús paradicsom
*2 közepes paprika
*4 ek olaj
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 tk fűszerpaprika
Tálaláshoz:
*chili (elhagyható)

A megpucolt, karikára vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a feldarabolt, meghámozott paradicsomot, a felkarikázott paprikát, ízesítjük a fűszerekkel, és puhára pároljuk. Krémesre turmixoljuk, majd sűrű szitán átpasszírozzuk, melegen tartjuk. 
A tésztát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A kölesfusilit a mártásba forgatja, apróra vágott chili darabokkal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése