A levesek nem túl népszerűek, de pont ezért is mutatok néha ebből a fogásból is, hogy kedvet kapjatok hozzá. Nálunk szívesen kanalazza a család. Ez pedig most egy melengető,
könnyű, ízletes és diétába is illeszthető, húsmentes változat.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*20 dkg karfiol
*2 kisebb sárgarépa
*20 dkg Chef Gomba barna csiperkegomba
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kk fűszerpaprika
*2-3 ek olaj
*2 dl tejföl
Galuskához:
*2 nagyobb tojás
*6,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*1 nagy csipet só
*3 liter zöldségleves alaplé
A karfiolt rózsáira szedjük, a megpucolt sárgarépát vékonyra karikázzuk, a gombát felszeleteljük. Kevés felforrósított
olajon a sárgarépát átforgatjuk, megszórjuk a fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a zöldségleves alaplevet. A tojásokból és lisztből kevés
sóval ízesítve összeállítjuk a galuska tésztát, majd a forró levesbe szaggatjuk. Hozzáadjuk a gombát és a karfiolt. Ízesítjük
a fűszerekkel. A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Ha szükséges utánízesítjük. Melegen azonnal
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése