2024. február 6., kedd

Kakukkfüves-dijoni mustáros csirke

A munkából hazaérve nem volt túl sok időm a főzésre, ezért egy egyszerű és gyors fogás készült. Az a jó benne, hogy amíg a tészta megfő, a hús is elkészül. A gyerekek is jóízűen falatozták. Bekerült a családi kedvencek közé.
Hozzávalók 4 személyre
*60 dkg csirkemellfilé
*3-4 ek olaj
*só
*őrölt bors
*3 dl tejszín
*2 tk magos dijoni mustár
*3 kis ág friss kakukkfű (esetleg 1/2 kk morzsolt)
*durum spagetti
 
A spagettit sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A megtisztított csirkét kisebb kockára vágjuk. Felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük sóval és borssal. Pici vízzel puhára pároljuk. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a tejszínt, a mustárt és az apróra csipkedett kakukkfüvet. Összeforraljuk. A kifőtt spagetti tésztával kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése