Rengeteg csicsóka terem a kertben és már sokféle formában használtam fel korábban (receptek IDE kattintva), de kirántani még csak most próbáltam
először. Mivel a rántott krumplit is nagyon szeretjük, ezért annak a mintájára készítettem. Nagyon finom lett a végeredmény.
*50 dkg csicsóka
*só
*őrölt bors
*15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*3 nagy tojás
*20 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
A csicsókákat alaposan megsikáljuk, majd kb. 4-5 mm vékonyra szeleteljük. Tálcára téve megsózzuk, borsozzuk. Először teljes kiőrlésű
tönkölylisztbe forgatjuk, majd villával kissé felvert tojásba, végül teljes kiőrlésű zsemlemorzsába.
Forró olajban megsütjük és konyhai
papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Ízlés szerint még kevés sóval megszórjuk. Fokhagymás tejfölös mártogatóssal, esetleg
savanyú káposztával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése