Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető, egészséges fogás. Idényen kívül akár fagyasztott paradicsomból
(nálam mindig van nyáron eltett), és darált paprikából is összeállítható. Köretként kínálhatjuk teljes kiőrlésű
tésztával, galuskával, de rizzsel is.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*50 dkg afrikai harcsafilé
*1 ek mangalica zsír
*1 nagy vöröshagyma
*1 nagy paradicsom
*1 nagyobb paprika
*1/3 kk fokhagymás só
*1/3 kk vöröshagymás só
*1 tk édes fűszerpaprika
*1 késhegynyi füstölt csípős fűszerpaprika (elhagyható)
A felolvasztott zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk felcikkezett paradicsomot és a kisebb darabokra vágott
paprikát. Kb. 1 dl vízzel felengedve, lefedve 20 percet mérsékelt lángon főzzük. Közben ízesítjük a fűszerekkel. A megtisztított halat kisebb
darabokra vágjuk. Ha az alap a levét elfőtte, beleforgatjuk a halat és kevéske vízzel pár perc alatt készre főzzük. Ha szükséges utánízesítjük.
Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése