Ismét csodás húsárut kaptam A séf húsboltja és pecsenyése-től, mégpedig bőrös karajt. Pillanatok alatt, szakszerűen
fel is szeletelték, így nekem már itthon azt sem kellett. Nagyon egyszerű módon készült el és hozzá egy klasszikust kínáltam, amit általában
nem köretként szolgálnak fel, hanem főételként. De igazán illett a kettő egymáshoz, érdemes kipróbálni és ha Inárcson jártok,
az üzletbe is nézzetek be, hisz csodás portékával várják a kedves vásárlókat.
*5 bőrös karajszelet
*1 tk só
*1 tk fokhagymagranulátum
*1/2 kk őrölt fekete bors
*2 tk őrölt köménymag
*1 ek mangalicazsír
*1 nagy fej vöröshagyma
*2 nagy gerezd fokhagyma
A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd a bőrös részt kakastaréjszerűen kissé bevagdaljuk. A fűszereket összekeverjük, majd a hús
szeletek mindkét oldalát bedörzsöljük vele. Pár órát hagyjuk pihenni, de akár egy egész éjszakát is lehet. Egy zsírral kikent tepsibe rakjuk. Mellé
tesszük a cikkekre vágott hagymát és a fokhagymákat. Kb fél dl vízzel felengedve, lefedve 1 órát 180 fokon puhítjuk. Majd az alufóliát eltávolítva
pirítjuk. Közben párszor meglocsoljuk a szaftjával. Melegen, káposztás tésztával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése