2023. január 3., kedd

Reform minilángos

Picit egészségesebb, kicsit másabb, de így is finomra sikerült. Apró lángosok, amiknek a tésztájában a liszt egy részét teljes kiőrlésűre cseréltem. A búzasikér segít, hogy egy picit puhább legyen a végeredmény. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
Az elkészítéséhez használt gépet a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók 16 minilángoshoz
*35 dkg teljes kiőrlésű liszt
*15 dkg liszt
*1 csapott ek búzasikér
*2 csapott tk só
*2,5 dkg friss élesztő
*3 dl víz
*1/2 dl étolaj
*a sütéshez étolaj
*fokhagymás tejföl
*trappista sajt
 
A liszteket elvegyítjük a sóval, búzasikérrel, hozzáadjuk a vízbe morzsolt és elkevert élesztőt, végül az olajat. A dagasztó spirállal felszerelt mixerrel alaposan kidagasztjuk. Lefedve meleg helyen egy órát kelesztjük. 
16 egyforma méretű darabra vágjuk. Egyenként gombócokat formázunk. Letakarva további 20 percet pihentetjük. A gombócokat egyenként a tészta közepétől kezdve kicsit széthúzogatjuk, a szélén hagyva egy picit vastagabb peremet. 
Felforrósított olajban kisütjük. A felesleges olajat lecsepegtetjük. Fokhagymás tejföllel megkenve és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése