A hagyományos grízgaluskán túllépve egy kicsit egészségesebb változat után kutattam, amikor is ráleltem Betti blogján
a receptre. (Ezúton is köszönöm neki.) Ki is próbáltam. Nagyon jól sikerült. Minden probléma nélkül elsőre tökéletes lett. Ez a recept biztosan
bekerül a családi kedvencek közé. A barna rizsdarát netes webshopokban, illetve biobolt jellegű üzletekben lehet beszerezni.
*1 nagy házi tojás (héj nélkül kb. 6 dkg)
*8 dkg barna rizsdara
*1 jó nagy csipet só
*bő víz a főzéshez
A barna rizs darát a tojással simán elkeverjük. Nem szükséges a tojást szétválasztani, sem felverni. Hozzáadjuk a sót.
Fél órát pihentetjük. Bő, sós vizet forralunk. Ha már forró a víz, de még nem gyöngyözik, egy teáskanál segítségével
óvatosan a vízbe engedjük a galuskákat. Mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt készre főzzük. Főzés közben szépen megduzzadnak, ezért érdemes nagyobb edényt használni. Húsleveshez vagy bármilyen zöldségleveshez
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése