Ez egy igazán egyszerű kis desszert. Amikor elkészítettem, a gyerekeknek (is) annyira ízlett, hogy azt kérdezték, hogy anya csak ennyit csináltál?
Hamarosan újra étlapra kerül majd.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*4 nagyobb savanykás alma
*10 dkg liszt
*3 nagyobb tojás
*15 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
*2 dl olaj
Tálaláshoz:
*3 ek porcukor
*1/2 kk őrölt fahéj
*1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
*1 késhegynyi őrölt ánizsmag
*1 késhegynyi őrölt citromhéj
*1 nagy csipet őrölt bourbon vanília
Az almákat meghámozzuk, 1 cm vastag karikára vágjuk és a magházát kivájjuk. A gyümölcskarikákat először
lisztbe, majd villával felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Felforrósított olajban barnára sütjük. Lecsepegtetjük a felesleges olajat. A porcukrot
elvegyítjük a fűszerekkel. Az almakarikákat a fűszeres porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése