A gyerek gyakran kéri, hogy süssek pisztrángot. Szívesen teszek neki eleget, mert a hal nagyon egészséges. Bár az ára nem mondható
alacsonynak, de ha sikerül találni akciósan, akkor érdemes belőle vásárolni. Remekül fagyasztható, kiolvadva sem romlik a textúrája. A recept megjelent
a Kifőztük oldalon is.
*2 szivárványos pisztráng
*4 kezeletlen citrom szelet
*2 friss rozmaringág
*2 szárított levendulaág
*só
*őrölt bors
*olívaolaj
A halakat alaposan megtisztítjuk és szárazra töröljük.
A hasüreget sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a citrom szeleteket, a rozmaring- és
a levendulaágat. Kívülről is megszórjuk sóval, borssal és tepsibe fektetjük. Vékonyan lefújjuk olajjal.
Előmelegített sütőben 190 fokon
25-30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése