Nagy kaporrajongóként készítettem el ezt a könnyű kis sütés nélküli tortát. Roppant egyszerű és gyorsan összeállítható.
Majd csak várni kell türelemmel, hogy picit pihenjen. Ezután már szépen szeletelhető.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A torta elkészítéséhez
a kézi mixert a Russell Hobbs biztosította.
Alaphoz:
*10 dkg édes omlós keksz
*6 dkg vaj
Túrókrémhez:
*20 dkg túró
*2 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 ek finomra vágott friss kapor
*2 dl habtejszín (30%-os)
*1 csomag habfixáló
A kekszet morzsásra törjük, majd az olvasztott vajjal összedolgozzuk és egy 17 cm-es , sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma aljába
nyomkodjuk.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot és a citrom héját. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá
verjük, összeforgatjuk a túróval. A legvégén beleszórjuk a finomra vágott kaprot. A túrókrémet a kekszes alapra simítjuk.
Lefedve egy éjszakát
a hűtőben pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése