Idén nálunk nagy sláger lett a kovászos uborka, többször is készítettem. Eddig kísérőként, köretként
fogyasztottuk, most más formában próbáltam ki. Egy könnyű tésztasaláta alapanyagaként használtam fel. Egyszerű, laktató és finom.
A recept
megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált tésztát a Wise Pasta biztosította.
*20 dkg Wise Pasta szezámpenne
*2 púpozott ek tejföl
*1 ek cukormentes majonéz
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*2 kisebb kovászos uborka
*5 dkg füstölt sajt
*színes bors a tálaláshoz
A tésztát bő vízben kifőzzük, hideg vízben átöblítjük és hagyjuk lecsepegni.
A tejfölt kikeverjük a majonézzel,
sóval és borssal. Beleforgatjuk a tésztát, majd az apróra vágott kovászos uborkát és a felkockázott füstölt sajtot. Jól összekeverjük
és színes borssal megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése