2022. augusztus 17., szerda

Füstölt sajtos, kovászos uborkás tésztasaláta

Idén nálunk nagy sláger lett a kovászos uborka, többször is készítettem. Eddig kísérőként, köretként fogyasztottuk, most más formában próbáltam ki. Egy könnyű tésztasaláta alapanyagaként használtam fel. Egyszerű, laktató és finom. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált tésztát a Wise Pasta biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*2 púpozott ek tejföl
*1 ek cukormentes majonéz
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*2 kisebb kovászos uborka
*5 dkg füstölt sajt
*színes bors a tálaláshoz
 
A tésztát bő vízben kifőzzük, hideg vízben átöblítjük és hagyjuk lecsepegni. 
A tejfölt kikeverjük a majonézzel, sóval és borssal. Beleforgatjuk a tésztát, majd az apróra vágott kovászos uborkát és a felkockázott füstölt sajtot. Jól összekeverjük és színes borssal megszórva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése