A cukkini ezer arca, avagy újabb ötlet ennek a szuper kis zöldségnek az elkészítésére. Igazán laktató és finom fogás.
Kínálhatjuk rizs körettel vagy sült krumplival, esetleg egy könnyű kis salátával.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket
a Fűszerész biztosította.
*1 közepes cukkini
*só
Töltelékhez:
*15 dkg finomra darált hús
*1/2 kk fokhagymás só
*1/3 kk őrölt fekete bors
*1 késhegynyi vöröshagyma granulátum
*1 csapott kk édes különleges fűszerpaprika
Továbbá:
*10 dkg liszt
*2 tojás
*15 dkg zsemlemorzsa
*olaj a sütéshez
A cukkinit 1 cm vastagra karikázzuk, meghámozzuk, a magvas részt kivágjuk. Megszórjuk sóval.
A húst ízesítjük a fűszerekkel
és alaposan összedolgozzuk. Kisebb diónyi golyókat sodrunk, a cukkini közepébe töltjük, a két tenyerünk között kicsit összenyomjuk.
Először
lisztbe, majd villával felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Felforrósított olajban, közepestől mérsékeltebb lángon pirosra sütjük.
Hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése