Ismét elővettem a kedvenc sütőformámat és sütöttem egy kis édességet. Roppant egyszerű, csak összeállítom
a tésztát, picit pihen a hűtőben, majd a formába nyomkodom és a sütő végzi a maradék munkát. Az igazat megvallva az elkészítése tovább
tart, mint az idő, ami alatt elfogy. Ugyanis gyorsan illó anyagról van szó :-D
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A szilikon kifli formát a Cookori biztosította.
*15 dkg liszt
*1 csipet só
*1 csapott kk sütőpor
*7 dkg porcukor
*1 púpozott kk őrölt fahéj
*1 késhegynyi őrölt bourbon vanília
*1 nagyobb tojás sárgája
*10 dkg vaj
A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, porcukorral, fahéjjal és a vaníliával. Hozzáadjuk a tojás sárgáját
és a puha vajat.
Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
A tésztát becsomagolva a hűtőben pihentetjük egy fél órát.
A szilikon kifli forma mélyedéseit
peremig töltjük a masszával.
160 fokos sütőben 14-16 perc alatt készre sütjük, majd a formából óvatosan kifordítjuk.
Rácson hagyjuk teljesen
kifűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése