Könnyű francia nyitott pite a kedvenc gyümölcsömmel. A túró és a savanykás ribizli nagyon klassz páros. A süti igazán szépen szeletelhető, ha kihűlt.
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 csipet só
*2 ek cukor
*1 nagyobb tojás sárgája
*17 dkg vaj
*3-4 ek víz
Töltelékhez:
*1 ek búzadara
*25 dkg túró
*2 ek cukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*2 nagyobb tojás fehérje
*1 nagy marék ribizli
Továbbá:
*1 tojás a lekenéshez
*1 ek barna cukor
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Sütőpapíron 2-3 mm vékony kör alakra nyújtjuk. A tésztát megszórjuk
búzadarával.
A túrót áttörjük, ízesítjük a kétféle cukorral, a citrom reszelt héjával és beleforgatjuk a kemény habbá
vert tojásfehérjét. A tölteléket a tésztára simítjuk úgy, hogy a peremén maradjon egy kis üres rész, amit felhajtunk. Ezt a peremet lekenjük
felvert tojással és megszórjuk barna cukorral. A pitét megszórjuk a leszemezett ribizlivel.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
Ha
kihűlt, szeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése