Könnyű kis kanalazni való. A nyári melegben igazán jól tud esni.
*50 dkg rebarbara
*3-4 ek cukor
*1/2 kk őrölt fahéj
*1/2 kk őrölt szerecsendió
*1 késhegynyi őrölt gyömbér
*1 késhegynyi bourbon vaníliás cukor
*2 dl tejszín
*1 ek vaníliás pudingpor
*1 dl tej
A rebarbarát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. Annyi vízben, ami éppen ellepi, puhára főzzük. Közben ízesítjük
a fűszerekkel és a cukorral. A pudingport a tejszínnel simára keverjük. A levest besűrítjük vele. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük.
Ha nagyon sűrű, kevés tejjel lazítjuk. Jól behűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése